Foto: Ingvar Eriksson

Norrlandstapas med rökt renkött och coleslaw


  •   12 skivor rökt renkött
  •   12 stavar västerbottenost
  •   några ärtskott
  •   12 bitar friterat tunnbröd

Coleslaw:

  •   250 g finstrimlad blandning av vitkål och morot
  •   salt till kokvattnet
  •   1 tsk senapspulver
  •   1 tsk salt
  •   4 tsk Maizena majsstärkelse
  •   6 msk kokande vatten
  •   1/2 dl majonnäs, gärna Hellmans
  •   salt
  •   svartpeppar från kvarn
  1. Coleslaw
    Lägg de strimlade grönsakerna i kokande saltat vatten. Låt stå någon minut, ta upp och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Blanda senapspulver, salt och Maizena. Häll över kokande vatten och rör till en slät smet. Ställ att svalna.
  3. Rör ner majonnäsen i den svalnade Maizena-blandningen.
  4. Vänd ner de rivna grönsakerna. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarn.
  5. Servering
    Fördela coleslaw, oststavar och ärtskott på renköttsskivorna, rulla ihop och ställ på tunnbrödsbitarna. Tryck till så de står stadigt.

Annons:

Liknande recept

  •  12 ingr
  •  10 ingr
  •  20 ingr

Brännvinsbord

av Niclas Wahlgren, Edward Blom
  •  29 ingr

Rökta tomatmarinerade revbenspjäll

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  21 ingr

Souvas med rostat tunnbröd

av Malin Söderström
  •  12 ingr
  •  14 ingr