Foto: Ingvar Eriksson

Norrlandstapas med rökt renkött och coleslaw


  •   12 skivor rökt renkött
  •   12 stavar västerbottenost
  •   några ärtskott
  •   12 bitar friterat tunnbröd

Coleslaw:

  •   250 g finstrimlad blandning av vitkål och morot
  •   salt till kokvattnet
  •   1 tsk senapspulver
  •   1 tsk salt
  •   4 tsk Maizena majsstärkelse
  •   6 msk kokande vatten
  •   1/2 dl majonnäs, gärna Hellmans
  •   salt
  •   svartpeppar från kvarn
  1. Coleslaw
    Lägg de strimlade grönsakerna i kokande saltat vatten. Låt stå någon minut, ta upp och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Blanda senapspulver, salt och Maizena. Häll över kokande vatten och rör till en slät smet. Ställ att svalna.
  3. Rör ner majonnäsen i den svalnade Maizena-blandningen.
  4. Vänd ner de rivna grönsakerna. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarn.
  5. Servering
    Fördela coleslaw, oststavar och ärtskott på renköttsskivorna, rulla ihop och ställ på tunnbrödsbitarna. Tryck till så de står stadigt.

Annons:

Liknande recept

  •  12 ingr

Coleslaw

av Lisa Eisenman, Monica Eisenman
  •  10 min
  •  6 ingr

Coleslaw

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  6 ingr

Coleslaw

av recept.nu
  •  8 ingr

Coleslaw

av Lisa och Monica Eisenman
  •  6 ingr

Coleslaw

av Tea Stjärne
  •  6 ingr

Coleslaw

av recept.nu
  •  9 ingr