Punschig bärkaka

Punschig bärkaka
Foto: TV4

Punschig bärkaka

Av: Gun - Vaxholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Punschspetsad sockerkaka med bär och grädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner bitar
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 2-3 droppar bittermandelolja
  • 1 vaniljstång
  • 150 g smör
  • 0,5 dl punsch
  • riven kokos, till bakformen
  • färska bär (ex. blåbär, hallon, jordgubbar, björnbär)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 cl punsch

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker, tillsätt mjöl, skrapad vaniljstång, bittermandelolja, smält smör och punsch.
  2. Smörj en avlång form, ströa formen med kokosflingor.
  3. Fyll formen och grädda i ugn på 155 grader i cirka 40 – 50 minuter. Känn med en sticka att smeten inte fastnar, i så fall fortsätt gräddningen.
  4. Låt svalna och skär kakan i cirka 1 cm bit till varje portion. Lägg bär på kakbiten, vispa grädde smaksätt med lite punsch och toppa kakan med detta.

Dryckestips från Gun
Punsch och kaffe