Gulaschsoppa med örtkrydda

koket.se
Gulaschsoppa med örtkrydda
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Gulaschsoppa med örtkrydda

9 ingredienser

1 h

En värmande och matig soppa är aldrig fel när hösten och vintern är på intåg. Den här mustiga soppan med nötfärs, potatis och lök är en riktig familjefavorit!

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 msk örtkrydda (eller en mix av torkade örter så som rosmarin, timjan och oregano)
  • 500 g nötfärs
  • 5 fasta potatisar, skurna i bitar
  • 0,5 l vatten
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor gryta och tillsätt tomatpurén. Fräs tills tomatpurén karamelliseras och den naturliga sötman kommer fram.
  2. Tillsätt hackad lök och örtkrydda i grytan. Fräs på medelhög värme tills löken blir glansig och mjuk.
  3. Lägg i nötfärsen och bryn den tills den är genomstekt.
  4. Tillsätt de skurna potatisbitarna och häll i vattnet. Koka upp och låt sedan soppan puttra i 20 minuter på medelvärme, eller tills potatisen är mjuk.
  5. Smaka av med salt och peppar efter behov.
  6. Servera soppan varm och njut!