Grön ärtsoppa med mynta och parmesan

NYHET
koket.se
Grön ärtsoppa med mynta och parmesan
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Grön ärtsoppa med mynta och parmesan

8 ingredienser

En alldeles ljuvligt krämig, grön soppa gjord på bland annat ärtskott, ärtor och buljong! Ett enkelt och gott recept som är lika god som förrätt som till huvudrätt med ett gott bröd till!

Så och odla ärtor!
Sockerärt

Så och odla ärtor!

Att odla ärtor är så enkelt! Här får du enkla tips och trix hur du bl a odlar sockerärtor och ......

Läs mer

Odla ärtskott - så enkelt är det!
Kung Markatta ärtskott

Odla ärtskott - så enkelt är det!

Att odla ärtskott hemma i köket är lätt som en plätt! Så här gör du!

Läs mer

Se Paul Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

  • 100 g ärtskott
  • 100 g ärtor, frysta
  • 1 kokt potatis
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 1 schalottenlök, finhackad 1 vitlöksklyfta, finhackad 8 kvistar mynta
  • 50 g parmesanost, riven
  • olivolja
  • Surdegsbröd till servering

Gör så här

  1. Svetta lök och vitlök i lite olivolja i en kastrull.
  2. Blanda i den redan kokta potatisen och vin och låt koka ihop.
  3. Tillsätt grönsaksbuljong och reducera till god smak. Smaka av med salt och peppar.
  4. Förvara varmt och mixa med ärtskott, frysta ärtor och mynta vid servering. Serveras med nyriven ost och olivolja.
TIPS!
Kökets trädgård - alla avsnitt!
Kökets trädgård avsnitt 2: Kryddor

Kökets trädgård - alla avsnitt!

Här kan du se alla avsnitt med Paul Svensson och Kökets trädgård

Läs mer