Grillad sommarlax

Grillad sommarlax
Foto: TV4

Grillad sommarlax

Av: Jennie Gillander

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

30 m

Det är inte alls svårt att grilla lax. Jennies variant görs med lime, chili och honung.

Ingredienser

portioner
  • 400 g laxsida (med skinn)
  • 1 limefrukt
  • 0,5 chilifrukt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung, flytande
  • salt
  • peppar
  • färskpotatis
  • 1 knippe dill

Gör så här

  1. Skär limen i halvmånar och skär några skåror i laxen där du sätter i limeskivorna. Hacka chilin och strö över laxen. Ta med fröna om du gillar extra hetta. Ringla över olivolja och honung, salta och peppra.
  2. Lägg laxen på grillen med skinnsidan nedåt och låt den ligga så under hela tillagningstiden. Skinnet skyddar laxen från att bli bränd. Sätt på locket på grillen och se till att det är gott om luftflöde. När laxen tillagas kommer det att droppa ned olja på kolen som bildar lågor. Oroa dig inte, behåll locket på så är det ingen fara.
  3. Laxen behöver ca 25 min på grillen beroende på tjocklek. Koka nypotatis och strö över dill vid servering.