Grillad salsiccia med bönsallad och paprikaröra

koket.se
Grillad salsiccia med bönsallad och paprikaröra
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Grillad salsiccia med bönsallad och paprikaröra

19 ingredienser

30 m

Grillad salsiccia serveras med grillad paprikaröra och salladsblad fyllda med vita bönor.

Tips! Använd gärna en blandning av olika typer av salsiccia, t.ex. kryddade med chili eller fänkålsfrön.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 750 g färsk italiensk salsiccia
  • 2 msk olivolja

sallad

  • 400 g konserverade vita bönor, sköljda med kallt vatten
  • 1 dl rucolasallad
  • 10 körsbärstomater
  • 3 msk citron, pressad
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 rödlök, hackad
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • huvudsallad, blad av (eller isbergssallad)

Paprikamix

  • 2 röda paprikor
  • 1 orange paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 klyfta vitlök, tunt skivad
  • 12 gröna oliver med kärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grillvärme eller tänd grillen.

Paprikamix

  1. Skölj och dela paprikorna. Ansa och kärna ur halvorna och pensla dem med olivolja.
  2. Lägg paprikahalvorna på ett grillgaller, med skalsidan upp (i ugn) eller på penslat grillgaller med skalsidan nedåt (på grill). Placera grillgallret mitt i ugnen med aluminiumfolie på en ugnsplåt under. Rosta paprikorna tills deras skal är svartbubbliga, i ugnen eller på grillen. Lägg paprikan i en plastpåse för att svalna.
  3. Skala halvorna genom att ta tag i skalet i paprikans kant och dra av. Skär sedan paprikorna i tunna strimlor på längden.
  4. Blanda den strimlade paprikan, lite salt, oregano, vitlök och oliver i en skål.

Sallad

  1. Rör samman rödlök, citronsaft, olja, salt och peppar till en dressing i en liten skål. Lägg bönorna i en rymlig skål och blanda i dressingen. Bönorna kan med fördel stå några timmar för att dra åt sig av dressingen.
  2. Dela tomaterna och pressa ur kärnorna. Rör samman tomathalvor och rucola med bönorna vid serveringen.
  3. Skölj salladsbladen och dela dem i bitar, stora nog för att rymma ett par skedar bönsallad.

Salsiccia

  1. Snitta eventuellt salsiccian försiktigt med en vass kniv på längden. Pensla korvarna med olivolja.
  2. Pensla grillgallret med matolja.
  3. Lägg korvarna på grillen och grilla i totalt 5-10 minuter beroende på deras tjocklek och om de är hela eller inte. Grilla på medelvärme och flytta ofta på de hela korvarna så att de inte bränns vid. Snittade korvar vänds försiktigt en gång. Passa noga så att salsiccian blir genomgrillad, men inte för hårt grillad.