400 g konserverade vita bönor, sköljda med kallt vatten
1 dl rucolasallad
10 körsbärstomater
3 msk citron, pressad
3 msk olivolja
0,5 rödlök, hackad
3 krm salt
1 krm svartpeppar
huvudsallad, blad av (eller isbergssallad)
Paprikamix
2 röda paprikor
1 orange paprika
1 gul paprika
2 msk olivolja
salt
1 tsk oregano
1 klyfta vitlök, tunt skivad
12 gröna oliver med kärnor
Gör så här
Sätt ugnen på grillvärme eller tänd grillen.
Paprikamix
Skölj och dela paprikorna. Ansa och kärna ur halvorna och pensla dem med olivolja.
Lägg paprikahalvorna på ett grillgaller, med skalsidan upp (i ugn) eller på penslat grillgaller med skalsidan nedåt (på grill). Placera grillgallret mitt i ugnen med aluminiumfolie på en ugnsplåt under. Rosta paprikorna tills deras skal är svartbubbliga, i ugnen eller på grillen. Lägg paprikan i en plastpåse för att svalna.
Skala halvorna genom att ta tag i skalet i paprikans kant och dra av. Skär sedan paprikorna i tunna strimlor på längden.
Blanda den strimlade paprikan, lite salt, oregano, vitlök och oliver i en skål.
Sallad
Rör samman rödlök, citronsaft, olja, salt och peppar till en dressing i en liten skål. Lägg bönorna i en rymlig skål och blanda i dressingen. Bönorna kan med fördel stå några timmar för att dra åt sig av dressingen.
Dela tomaterna och pressa ur kärnorna. Rör samman tomathalvor och rucola med bönorna vid serveringen.
Skölj salladsbladen och dela dem i bitar, stora nog för att rymma ett par skedar bönsallad.
Salsiccia
Snitta eventuellt salsiccian försiktigt med en vass kniv på längden. Pensla korvarna med olivolja.
Pensla grillgallret med matolja.
Lägg korvarna på grillen och grilla i totalt 5-10 minuter beroende på deras tjocklek och om de är hela eller inte. Grilla på medelvärme och flytta ofta på de hela korvarna så att de inte bränns vid. Snittade korvar vänds försiktigt en gång. Passa noga så att salsiccian blir genomgrillad, men inte för hårt grillad.