Grillad ryggbiff med bbq-sås och krämig majssallad

POPULÄRT
koket.se
Grillad ryggbiff med bbq-sås och krämig majssallad
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Grillad ryggbiff med bbq-sås och krämig majssallad

15 ingredienser

50 min

Lyxig och god grillrätt med ryggbiff i barbecuesås serverad med en mexico-inspirerad majssallad med koriander och hetta från färsk jalapeño.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g ryggbiff, skivor
  • 2 dl barbequesås (gärna rökig)
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 chilifrukt, finhackad
  • 0,5 limefrukt, saften
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Majssallad

  • 4 majskolvar, kokta
  • 1-2 salladslökar
  • 2 jalapeños, finskurna
  • 2 avokador
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 1 limefrukt
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka chilin (ta ev bort kärnorna för minskad hetta).
  2. Blanda ihop barbequesås med rödlök, chili och pressad limesaft.
  3. Strimla salladslöken. Finhacka jalapeños. Dela, kärna ur och skär avokadon i grova tärningar. Hacka koriandern.
  4. Blanda majonnäs, limesaft, salladslök och koriander. Vänd försiktigt ner avokadon i blandningen.
  5. Salta och peppra köttet på båda sidor.
  6. Grilla eller stek majsen runt om tills den får fin färg.
  7. Grilla eller stek köttet ca 2 minuter per sida.
  8. Skär loss majskornen från kolvarna.
  9. Blanda ner majskornen i den krämiga röran.
  10. Lägg majssalladen på ett fat och smula över fetaost och toppa med jalapeño.
  11. Skär upp köttet och lägg ned i barbequesåsen.
  12. Servera köttet med majssalladen och gärna lite limeklyftor.