Grillad fläskkarré med koriander och fänkål i pitabröd

koket.se
Grillad fläskkarré med koriander och fänkål i pitabröd
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Grillad fläskkarré med koriander och fänkål i pitabröd

22 ingredienser

30 m

Fyllda pitabröd med grillad, kryddig fläskkarré, korianderyoghurt och fräsch fänkålssallad.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Fläskkarré

  • 600 g fläskkarré

Rub

  • 0,5 dl havssalt
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 1 msk malen koriander
  • 2 msk fruktte
  • 1 msk farinsocker

Korianderyoghurt

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 klyfta vitlök, rivna
  • 1 limefrukt, skal
  • 1 dl koriander, grovhackad
  • salt
  • peppar

Fänkålssallad

  • 2 fänkål
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 förp babyspenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • 4 pitabröd
  • koriander

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till rubben i en mixer alternativ kaffekvarn.
  2. Gnid in köttet med rubben. Grilla försiktigt ca 4-5 minuter på varje sida. Låt vila och skiva tunt innan servering.
  3. Blanda alla ingredienser till korianderyoghurten och smaka av med salt.
  4. Gör fänkålssalladen, skiva fänkål, gurka och rödlök tunt på mandolin. Blanda med övriga ingredienser.
  5. Grilla gärna pitabrödet. Fyll sedan pitabrödet med kött, sås och sallad. Tryck gärna i extra mycket koriander. Njut!