Grillad flintastek med asiatisk nudelsallad

Grillad flankstek med asiatisk nudelsallad
Foto: Scan

Grillad flintastek med asiatisk nudelsallad

15 ingredienser

30 min

Förläng sommaren med en fräsch och uppfriskande asiatisk nudelsallad på risnudlar, grönsaker och god sweet chili dressing. Bäst äts nudelsalladen tillsammans med en god bit grillad flintastek, koriander och lite lime.

Så väljer du rätt kött i butik
Scan Därför ska du välja svenskt kött

Så väljer du rätt kött i butik

Att välja svenskt spelar roll. Här hittar du tips och fler recept med svenska smaker.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 915 g Scan Flintastek BBQ Lök
  • 180 g risnudlar
  • 1 salladslök
  • 150 g sockerärtor
  • 0,5 gurka
  • 2 morötter
  • 150 g böngroddar
  • 125 g jordnötter
  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe färsk koriander

Dressing

  • 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk sesamolja
  • 2 limefrukter
  • 0,5 röd chilifrukt

Gör så här

  1. Koka nudlarna 1-2 minuter, kyl sedan nudlarna snabbt i kallt vatten och droppa över lite matolja så att nudlarna inte ska klibba ihop.
  2. Blanda dressingen, strimla morötter, salladslök och gurka. Blanda grönsakerna, med nudlar och böngroddarna. Häll över dressingen över nudelsalladen.
  3. Grilla köttet och låt det vila i tio minuter. Skiva köttet i tunna skivor och toppa salladen med köttet.
  4. Hacka jordnötter, mynta och koriander och toppa denna rätt för heta sommarnätter!
TIPS!
Fler tips!
Höstens godaste salsicciagryta Scan

Fler tips!

4 höstgrytor med svenska smaker.

Läs mer

Att välja svenskt kött spelar roll!
Scan artikel högrev kossa

Att välja svenskt kött spelar roll!

Kolla på klippet för att lära dig mer om hur du kan göra stor skillnad genom att välja svenskt.

Läs mer