Grillad entrecôte med grönkålsvinägrette

POPULÄRT
Grillad entrecôte med grönkålsvinägrette
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Grillad entrecôte med grönkålsvinägrette

28 ingredienser

30 m

Grillad entrecôte med grönkålsvinägrette, stekt svart kål, gräddig rotselleri och kålrabbi kommer bli en ljuvlig rätt i helgen.

Ingredienser

portioner
  • 1 stjälk svartkål
  • olivolja
  • salt
  • 0,5 rotselleri
  • 1 kålrabbi
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 schalottenlök
  • 2 dl grädde
  • svartpeppar

Stekt entrecôte

  • 4 skivor entrecôte (biff)
  • salt
  • svartpeppar
  • rosmarin
  • salvia
  • färsk timjan
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja

Grönkålsvinägrette

  • 2 schalottenlökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 chilifrukt
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 citron
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • 4 msk kapris
  • salt
  • 2 stjälkar grönkål
  • 1 knippe persilja, grovhackad

Gör så här

  1. Stek svartkålen i olivolja på båda sidorna så den blir krispig, salta lätt.
  2. Skär rotselleri och kålrabbi i tärningar. Fräs bitarna i en kastrull med skivad vitlök och schalottenlök. Tillsätt lite vätska och salt i botten och låt koka ca 4-5 minuter tills vätskan kokat in.
  3. Tillsätt grädde och svartpeppar, låt det bli krämigt men rotfrukterna ska fortfarande ha lite kärna.

Stekt entrecôte

  1. Salta och peppra entrecôten och stek köttet med örterna och vitlöken. Ös köttet i panna med olivolja. Stek ca 2-3 minuter på var sida och låt köttet vila så det når en temperatur på 55 i grader i mitten.

Grönkålsvinägrette

  1. Finhacka löken, vitlöken och chilin. Fräs i olivolja någon minut.
  2. Tillsätt citronsaft, finrivet citronskal och vinet. Låt koka ihop några minuter.
  3. Vänd ner senapen, kapris och lite salt.
  4. Repa grönkålen och skär den fint.
  5. Värm vinägretten och vänd ner grönkålen så den ”smälter ”.
  6. Avsluta med persilja och servera den ljummen.