Grillad chimichurrikyckling med vattenmelonsallad

Grillad chimichurrikyckling med vattenmelonsallad

6 ingredienser

Förgyll grillkvällen med underbart god och grillad chimichurrikyckling med krispig vattenmelonsallad.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga tunna filéer chimichurri produkt NY 2024

Lönneberga tipsar!

Förenkla matlagningen och köp färdigkryddade kycklingfiléer med chimichurrismak!

Läs mer

Ingredienser

  • 1 förp Lönneberga Tunna filéer Chimichurri
  • färska örter, timjan, persilja
  • 1 limefrukt

Vattenmelonsallad

  • 1 vattenmelon, liten
  • 1 förp fetaost (150 g)
  • 0,5 kruka mynta

Gör så här

Kycklingen

  1. Grilla den färdigkryddade kycklingen på medelvärme i ca 2–3 minuter per sida eller tills ytan fått fin färg. Kyckling ska serveras väl genomstekt (72 grader) vilket den är när köttsaften är helt klar utan rosa inslag. Dela limen och lägg på grillen. Lägg upp kycklingen på fat och ringla lite limesaft över den grillade kycklingen.

Vattenmelonsallad

  1. Dela melonen i fyra delar och skär ut kuber av vattenmelonens kött. Hacka myntan och bryt fetaosten i mindre bitar. Lägg i salladsskål och blanda ihop.
  2. (Vill du göra extra chimchurrisås? Skala och skär 1 bananschalottenlök och 2 vitlöksklyftor i grova bitar. Skär upp 0,5 röd chili och skrapa bort kärnorna. Blanda allt i en matberedare och tillsätt 1 dl olivolja, en kruka persilja, en kruka koriander, saften av 0,5 citron och mixa allt till en härlig chimichurri. Smaka av med salt och eventuellt mer citronsaft).
TIPS!
Fler tips!
Grillade kycklingspett med en somrig burratasallad

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer