Griljerad julskinka med senap

Griljerad julskinka med senap
fredrik schelin  profilbild 2023
fredrik schelin  profilbild 2023

Griljerad julskinka med senap

5 ingredienser

30 min

En klassisk julskinka med smak av grovkorning senap. Denna passar perfekt på julbordet men är precis lika god att göra några veckor innan jul för att njuta av på en god bit bröd.

Dryckestips:
Storia di Famiglia Chianti Classico 2019
Nr 73273
Stilfull och stram Chianti med friska syror, smaker av körsbär, lingon, tobak och vilda örter som salvia och rosmarin. Häll upp till julskinkan. Mycket Toscana för pengen.
 
Krug'scher Hof Pinot Noir 2020
Nr 22388
Bra balans i detta finstämda sommarröda från Tyskland. Pinot noir gör sig bra där! Fullt med mogna jordgubbar, lite vit- och svartpeppar, muskot, lagerblad och snygg spänst. Nog blir det Krug'scher i jul?
 
Louis Jadot Santenay 2017
Nr 77493
Maison Jadot producerar mer än 150 olika viner, alla från olika delar av Bourgogne. Man får på så vis fram en tydlig personlighet och terroir ivarje vin. Santenay är ett elegant vin med balanserad frukt, komplexitet och djup. Ungt med ändå fyllt med röda, syrliga bär och finess.    

Ingredienser

  • 1 julskinka (i mellanstorlek, kokt eller ugnsbakad)
  • 5 msk grovkornig senap
  • 2 äggulor
  • 2 msk flytande honung
  • 2 dl ströbröd (eller panko)

Gör så här

  1. Blanda äggula med senap och tillsätt honung.
  2. Rubba in blandningen över hela skinkan i ett ordentligt lager.
  3. Strö på ströbröd eller panko.
  4. Griljera i ugn på 225-250 grader tills den fått fin färg, det tar ca 10 minuter.
  5. Skiva upp och servera.