Grekisk yoghurtsallad

koket.se
Grekisk yoghurtsallad
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Grekisk yoghurtsallad

16 ingredienser

20 m

Den här fräscha grekiska yoghurtsalladen med smak av citron och dill är en läcker sommarspecialitet!

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Yoghurt

  • 4 dl grekisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 knippe dill, finhackad
  • 2 msk citronsaft
  • salt
  • peppar

Sallad

  • 15 körsbärstomater
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1,5 dl oliver
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk oregano
  • rödvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Yoghurt

  1. Blanda grekisk yoghurt med vitlök, färsk dill, citronsaft, salt och peppar.

Sallad

  1. Blanda körsbärstomater, gurka, rödlök, oliver, fetaost och färsk oregano. Ringla över vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Bred ut yoghurten på ett fat och toppa med salladen och ringla över lite olivolja.