Gravade ärtor på toast

Gravade ärtor på toast
Jessica Frej
Jessica Frej

Gravade ärtor på toast

11 ingredienser

30 m

"Den här toasten är en trevlig förrätt som passar perfekt nu när vi börjar planera för konfirmationer, studenter mm. Den passar även toppen som lunch för den som jobbar hemma. Eller att göra som en dubbelmacka och ta med till jobbet som matlåda. Beroende på hur man lägger ihop den kan den vara allt från fest till matsäck." /Jessica Frej

Ingredienser

portioner
  • 3 dl ärtor
  • 2 krm strösocker
  • 2 krm salt
  • 0,5 citron, saft och zest
  • formfranska
  • smör (att steka i)
  • färsk pepparrot, riven eller färsk i bit
  • färskost
  • dill
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka ärtorna ett par minuter i saltat vatten.
  2. Blanda ärtorna med socker, salt, citronsaft och citronzest. Mosa lite med en gaffel och låt stå några minuter.
  3. Rosta brödet eller stek det i smör.
  4. Bred färskost och pepparrot på brödet, tänk på att pepparrot är hett så använd max 1 tsk finriven på varje toast.
  5. Toppa mackorna med ärtor och avsluta med dill. Några droppar brynt smör eller olivolja är inte helt fel på heller.
  6. Servera genast!