Tortillas

Tortillas

Av: Gunilla Lindeberg, Annika Wesslén

Från: Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk, ägg

4 ingredienser

Tortillas är majsbröd från Mexiko. I de mjuka kakorna viks eller rullas en hel liten måltid. Färdiga tortillas som finns att köpa är oftast bakade på vetemjöl. Här bjuder vi på en extremt lättlagad variant utan gluten, laktos, mjölk,vete eller ägg.

Servera till exempel med en Räkblandning.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl majsstärkelse
  • 1,5 dl sojadryck
  • 1 krm salt

Till stekningen

  • rapsolja

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienserna till en smet.
  2. Hetta upp en stekpanna.
  3. Häll i lite olja.
  4. Häll ut smeten i pannan, grädda tills det bildas bubblor.
  5. Vänd brödet och grädda en liten stund på andra sidan.