Passionsfruktssorbet

Passionsfruktssorbet
Foto: TV4

Passionsfruktssorbet

Av: Göran - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Passionsfruktssorbet med mörk chokladtryffel.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

Mörk chokladtryffel

  • 250 g mörk choklad 70 %
  • 1,5 dl grädde
  • 1 msk honung
  • 1 msk smör
  • 0,5 krm flingsalt
  • kakao, till rullning

Passionsfruktssorbet

  • 3 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 12-15 passionsfrukter
  • 1,5 dl campari

Gör så här

Mörk chokladtryffel

  1. Hacka chokladen fint. Koka upp grädde och honung och häll blandningen över chokladen under omrörning.
  2. Tillsätt smör och rör om tills du får en jämn ganache (smet).
  3. Häll över chokladen i en låda med lock och låt den stelna i kyl, cirka 3 timmar.
  4. Tag ut chokladen ur kylen, forma chokladblandningen till små klot och rulla dessa sedan i kakao.

Passionsfruktssorbet

  1. Häll vatten och socker i en kastrull, låt koka upp och sedan sjuda i ca. 5 minuter.
  2. Ta kastrullen med sockerlagen från värmen.
  3. Halvera passionsfrukterna och gröp ur saft och fruktkött med kärnor med en sked.
  4. Blanda passionsfrukten med sockerlagen och camparin i en plast- eller porslinsskål och ställ skålen i frysen.
  5. Låt blandningen frysa i ca. 2 timmar. Rör gärna om blandningen någon gång i halvtimmen.
  6. Forma sorbeten till ett ägg och placera med önskat antal chokladtryfflar på ett fat. Serveras med en god rom från Trinidad och en espresso.