Matmuffins
Foto: Stefan Malm/TV4

Matmuffins av
Godare än glass,  


1 min Tack för din röst

Muffinshysteri, matiga och smaskiga muffins till middag och efterrätt.

Receptet ger 15 muffins.

Här hittar du receptet på Smaskiga muffins.

  1. Matmuffins: Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Ställ ut muffinsformar på en plåt (gärna en muffinsplåt med hål, det förhindrar smeten att rinna ut). Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
  3. Tillsätt olja, ägg, yoghurt och arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Fördela degen i formarna. Fyll upp till ca ¾ av formarna.
  5. Tryck i fyllning i varje muffins. Variant 1: Strimlad skinka och riven ost. Variant 2: Fetaost, soltorkad tomat och basilika.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Om du vill, dekorera med soltorkad tomat och basilika.
  •  15 ingr
  •  11 ingr
  •  25 min
  •  10 ingr

Teas fina fruktsallad

av Tea Stjärne
  •  1h 10 min
  •  7 ingr
  •  10 ingr
  •  17 ingr
  •  30 min
  •  17 ingr
  •  1h 45 min
  •  12 ingr

Dinkelbullar

av Leila Lindholm
  •  2h 25 min
  •  15 ingr

Karlsbader-bullar

av Johan Sörberg
  •  2h 5 min
  •  25 ingr

Älskade äppelplättar

av Katarina Wilk, Susanne Hovenäs
  •  6 ingr

Örtté

av Fredrik Eriksson
  •  10 min
  •  5 ingr