Potatisgnocchi med krämig ricottaost och svamp toppad med knaperstekt pancetta och pecorinoost.
Se Paolo Roberto laga receptet
Ingredienser
800 g färsk potatisgnocchi
300 g svamp, ostronskivling eller annan
200 g pancetta (eller bacon)
1 klyfta vitlök
1 torkad peperoncino, liten (chilifrukt)
250 g ricotta
4 msk mjölk
2 msk persilja, finhackad
olivolja
salt
svartpeppar
1 dl pecorinoost, grovriven
persilja, finhackad, att strö över
Gör så här
Ansa svampen och borsta bort allt skräp. Undvik att skölja svampen, men om den är mycket smutsig, skölj snabbt av den i kallt vatten. Torka försiktigt med hushållspapper och skär svampen i ganska stora bitar.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Lägg i svamp och stek tills all vätska ångat bort. Tillsätt olivolja, vitlök, peperoncino, salt och peppar, låt alltsammans fräsa i ca 8-10 minuter.
Rör i ricotta, mjölk och persilja. Ta upp peperoncinon och vitlöken som kastas.
Skär pancettan i strimlor och knaperstek den i lite olivolja. Ställ åt sidan.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i gnocchin och koka den enligt anvisningen på paketet. Låt den rinna av i ett durkslag och häll sedan över den i stekpannan med svamp. Blanda alltsammans noga.
Toppa portionerna med pancetta, lite överströdd persilja och rikligt med grovriven pecorino.