Gnocchi med snabb pesto

Gnocchi med snabb pesto
Sara Begner
Sara Begner

Gnocchi med snabb pesto

9 ingredienser

10 m

"Gnocchi är något vi ofta har i kylen hemma hos oss. I den här rätten hoppar jag över stegen med att mixa pesto och jag använder förkokt gnocchi. Alla goda pestosmaker är med och gnocchin blir bättre av att stekas direkt. För att toppa det hela blandar jag ner en mozzarella som smälter ihop allt." /Sara Begner

Ingredienser

portioner
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp gnocchi [500 g]
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 kruka basilika
  • 1 mozzarellaost, i bitar [125 g]
  • 2 dl parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna.
  2. Stek gnocchi och solroskärnor tills gnocchin är genomvarm och fått stekyta, det tar ca 5 minuter.
  3. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare 1 minut.
  4. Tillsätt basilika, mozzarella och parmesan. Vänd runt tills allt är varmt.
  5. Krydda med salt och peppar.