Gluten och mjölkproteinfria tunnbrödstortilla

koket.se
Gluten och mjölkproteinfria tunnbrödstortilla
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Gluten och mjölkproteinfria tunnbrödstortilla

10 ingredienser

1 h

Nu kan du baka riktigt goda tortillabröd som både är glutenfria och mjölkproteinfria!

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken
  • 10 g fiberhusk
  • 500 g mandeldryck, varm (70-80 grader)
  • 7 g torrjäst
  • 100 g veganskt smör
  • 50 g sirap
  • 6 g salt
  • 2 g hjorthornssalt
  • 560 g Sempers grovmix
  • 3 g fänkålsfrö
  • 2 g korianderfrö

Gör så här

  1. Sätt ett bakstål i ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ner fiberhusken i den varma mandeldrycken och låt det svalna till 40 grader.
  3. Vispa sedan ner jästen.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna och kör i maskin med degkrok i 10 minuter.
  5. Låt sedan degen jäsa i 40 minuter.
  6. Mjöla ett bakbord lätt och dela upp degen i 16 bitar som du forma till bollar.
  7. Pressa bollarna i en tortillapress mellan två bitar plastfilm.
  8. Mjöla bröden lätt och kavla dem med en kruskavel.
  9. Grädda bröden på bakstålet i ca 2 minuter.
  10. Lägg bröden på ugnsgaller och täck över. Frys bröden så fort de svalnat om du inte använder dem direkt.