Spaghetti med chili, vitlök och olivolja

Spaghetti med chili, vitlök och olivolja
Foto: Ewa K Andinsson

Spaghetti med chili, vitlök och olivolja

Av: Glenn Strömberg

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

Ett av Glenns favoritrecept, vegetariskt och som enkelt blir en festmåltid.

"Lyxa till” rätten och tillsätt ca 200 g skalade räkor eller salami och/eller proscuitto, lägg på lite oliver och kanske soltorkade tomater som tillsammans med ett glas vin och plötsligt blir det en festmåltid av en mycket enkel pastarätt.
Buon Appetito! /Glenn Strömberg

Ingredienser

portioner
  • 300 g bronsvalsad spaghetti
  • 1 msk chiliflakes
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 dl extra virgin olivolja
  • 2 msk persilja, finhackad (eller basilika)
  • 70 g parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt paketet.
  2. Hetta upp en stekpanna på mediumhög värme, fräs vitlök och chili i olivolja, blanda ned den kokta pastan.
  3. Avsluta med salt, peppar, persilja och riven parmesanost.