Glass med bär

Glass med bär
Foto: Tv4

Glass med bär

Av: Marcus - Söderköping

Från: Halv åtta hos mig

4 ingredienser

30 m + tid i frys

Glass med friska bär är alltid uppskattat som dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 förp turkisk peppar
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad
  • färska bär (hallon, jordgubbar och blåbär)

Gör så här

  1. Krossa turkisk peppar i en påse eller mortel.
  2. Vispa grädden. Blanda den vispade grädden med sötad kondenserad mjölk.
  3. Fyll serveringskopparna till hälften med gräddblandningen och gör ett litet hål i mitten. Fyll hålet med turkisk peppar och fyll sedan upp med glasssmeten så att det blir som en peppargömma i mitten. Låt stå i frysen minst 4-6 timmar.
  4. Ta ut glassen 5-10 minuter innan servering och toppa med färska goda bär.
  5. Blir det glass över så är det bara att lägga det i en bytta och ta fram vid behov.