Foto: Charlie Drevstam

Glass

Hemgjord glass imponerar garanterat och är ganska lätt att göra! Här hittar du recept oavsett om du jobbar med eller utan glassmaskin.

Traditionell glass görs på socker, äggula och mjölk eller grädde och fryses sedan under omrörning i en glassmaskin, vilket ger en krämig konsistens.

Parfait är en form av glass med stor andel grädde. Till skillnad från glass som får frysa under omrörning, fryses parfait stillastående i en form.

Sorbet är en dessert gjord på fryst puré av frukt eller bär och sockerlag. Ibland kan det ingå äggvita. Sorbet innehåller inte någon mjölk elelr grädde till skillnad från glass. Man fryser sorbet under omrörning, precis som glass.

Semifreddo betyder halvfrusen på italienska och är en populär italiensk glassdessert. Vispad grädde och ägg fryses tillsammans med en smaksättning i en form. Semifreddo är egentligen en italiensk variant av den franska parfaiten. Det är ett bra glassvariant för oss glassälskare som inte har en glassmaskin.

Frozen cheesecake är nästan som en glasstårta, fast med färskost i. Perfekt efterrätt att förbereda och ha i frysen.

Tinas enkla citronglass

av Tina Nordström
  •  4 ingr
  •  6-8 h i frys
  •  15 ingr

No bake cheesecake

av Linda Lomelino
  •  10 ingr
  •  7 ingr

Vaniljglass

av Johan Sörberg
  •  5 ingr
  •  11 ingr
  •  17 ingr
  •  9 ingr
  •  16 ingr
  •  16 ingr

Yoghurtglass

av Josefine Haamer von Hofsten
  •  3 ingr

Flädergranita

av Jens Linder
  •  6 ingr
  •  12 ingr

Jordgubbsparfait med fläder

av Caroline Hofberg
  •  7 ingr

Avokadosorbet

av Leila Lindholm
  •  7 ingr

Mangosemifreddo

av Leila Lindholm
  •  6 ingr

Mandarinsorbet

av recept.nu
  •  4 ingr

Pistaschnötsparfait

av Caroline Hofberg
  •  9 ingr
  •  10 ingr