Glasnudelsallad med kål

koket.se
Glasnudelsallad med kål
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Glasnudelsallad med kål

10 ingredienser

20 m

Förgyll dagen med en fräsch och god sallad med glasnudlar, salladskål, morötter, chili och jordnötter.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 100 g glasnudlar
  • 0,5 salladskål
  • 3 morötter, strimlade
  • 1 röd chilifrukt, finstrimlad
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 dl färsk koriander, grovt hackad
  • 1 dl salta jordnötter, hackade

Gör så här

  1. Tillaga glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skär bort allt grönt på salladskålen och spara det till en annan rätt.
  3. Strimla den vita delen på kålen i riktigt tunna och fina strimlor.
  4. Skala och strimla morötterna tunt.
  5. Blanda nudlar, kål, morot, chili, salladslök, vitlök, soja och vinäger till en sallad.
  6. Vänd slutligen ner koriander och jordnötter i salladen.