Parmigiana nel parmigiano

Parmigiana nel parmigiano
Foto: tv4

Parmigiana nel parmigiano

Av: Giovanna - Vasa

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

45 – 60 min

Aubergineröra i parmesankorg toppad med glaserad körsbärstomat och färsk basilika

Dryck
2065 Casas Patronales Sauvignon Blanc Riesling Gewürztraminer
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Parmesankorg

  • 200 g parmesanost

Aubergineröra

  • 4 aubergines
  • 2 gula lökar
  • 500 g passerad tomat
  • 8 msk olivolja
  • 3 msk färdig tomatsås
  • färsk basilika
  • 2 buffelmozzarella
  • salt
  • peppar
  • 8 körsbärstomater, till garnering
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk smör

Gör så här

Parmesankorg

  1. Riv parmesanost och smält fyra små högar i en teflonpanna, låt dem svalna över en skål så att de formas till små korgar

Aubergineröra

  1. Skär aubergine i små tärningar, stek med 6 msk olivolja till de blir gyllenbruna.
  2. Fräs hackad lök i olja, tillsätt passerad tomat, smaksätt med salt, peppar och basilika. Låt blandningen sjuda ca 30 minuter.
  3. Häll den färdiga tomatsåsen i pannan med de stekta auberginetärningarna.
  4. Skär mozzarella i tärningar och blande ner i aubergineröran.
  5. Fräs körsbärstomaterna i 2 msk olivolja, strö över 1 msk socker så det smälter och tillsätt 2 msk smör och låt allt sjuda ihop tills det får jämn och karamelliserad yta.
  6. Portionera aubergineröran i parmesankorgarna och garnera med de glaserade körsbärstomaterna