Zucchini, aubergine och tomat

GI Viktkoll

Zucchini, aubergine och tomat

9 ingredienser

En superläcker rätt som kommer från det franska köket. Den serveras ofta med lammstek, men passar till de flesta kötträtter och även till fisk. Gratängen passar fint på buffébordet och receptet kan dubbleras.

Ingredienser

portioner
  • 1 zucchini [ca 400g]
  • 1 aubergine [ca 400 g]
  • 4 tomater
  • 1 dl ost, riven
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skär auberginen i tunna skivor och stek dem i olivolja. Låt dem rinna av på hushållspapper. Skär zucchini och tomater i tunna skivor.
  2. Riv osten, hacka persiljan och skala vitlöksklyftorna. Blanda samman perslja och ost och pressa ner vitlöken. Varva skivorna av zucchini, aubergine och tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Lägg på ostblandningen och droppa över olivoljan.
  3. Gratinera i ugnen i 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och gratängen fått fin färg.