Grillad röding
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Grillad röding av


4

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3/5   Röster: 1 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Skala sparrisen och skär av ändarna.
  2. Lägg skalen och ändarna i en kastrull och fyll på med olja så att det täcker. Värm upp oljan till 70°.
  3. Ta av från värmen, låt svalna och kyl oljan.
  4. Vispa ihop äggulor och senap.
  5. Tillsätt den kalla oljan droppvis och sedan i en fin stråle.
  6. Krydda med citronsaft, salt, peppar och gräslök.
  7. Ställ svalt till servering.
  8. Blanda samman kryddorna till kryddblandningen.
  9. Skär rödingen i mindre bitar och krydda med kryddblandningen.
  10. Pensla med lite olja och grilla fisken i halster, 2-3 minuter per sida.
  11. Krydda med salt och peppar.
  12. Pensla sparrisen med olja och grilla den 1-2 minuter.
  13. Servera fisk, sparris och sparriscrème med en sallad.