Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Grillad röding


4

  • 800 g rödingfilé
  • 1 knippe grön sparris

Sparriscrème:

  •   skalet från sparrisen
  • 2 dl rapsolja
  • 2 st äggulor
  • 0.5 msk dinjonsenap
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk finskuren gräslök
  •   salt och malen vitpeppar

Kryddblandning:

  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk dillfrö
  • 0.5 msk Anisfrö
  •   salt och malen svartpeppar

Du behöver också:

  • 1 st fiskhalster
  1. Skala sparrisen och skär av ändarna.
  2. Lägg skalen och ändarna i en kastrull och fyll på med olja så att det täcker. Värm upp oljan till 70°.
  3. Ta av från värmen, låt svalna och kyl oljan.
  4. Vispa ihop äggulor och senap.
  5. Tillsätt den kalla oljan droppvis och sedan i en fin stråle.
  6. Krydda med citronsaft, salt, peppar och gräslök.
  7. Ställ svalt till servering.
  8. Blanda samman kryddorna till kryddblandningen.
  9. Skär rödingen i mindre bitar och krydda med kryddblandningen.
  10. Pensla med lite olja och grilla fisken i halster, 2-3 minuter per sida.
  11. Krydda med salt och peppar.
  12. Pensla sparrisen med olja och grilla den 1-2 minuter.
  13. Servera fisk, sparris och sparriscrème med en sallad.

Annons:

  •  30 min
  •  12 ingr

Grillad grön sparris

av Bonniers kokbok (flera kockar)
  •  5 ingr
  •  11 ingr
  •  15 ingr

Salthalstrad sill

av recept.nu
  •  12 ingr
  •  30 min
  •  14 ingr