Rådjursstek med skogssvamp
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Rådjursstek med skogssvamp av


1h 25 min

Robust stek med vinkokt gräddsvamp och ugnsbakade äpplen med timjan.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Värm ugnen till 175°. Klappa in steken med rejält med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och klicka i smöret. Bryn steken på alla sidor. Lägg över i en ugnssäker form. Sätt eventuellt i en ugnstermometer så att spetsen ligger i den innersta delen av steken.
  2. Låt steken stå i ugnen i cirka 1 timme eller tills innertemperaturen är 58 grader. Låt sedan steken vila i smörpapper eller folie innan den skärs upp i tunna skivor (det är viktigt att steken får vila, annars rinner all vätska ur när man skär den).
  3. Höj ugnstemperaturen till 175 grader. Skölj och dela äpplena i halvor och ta bort kärnhusen. Lägg halvorna i en smord ugnssäker form. Smält 1 matsked smör och pensla äpplena med smöret. Repa av bladen från rosmarinkvistarna och strö över äpplena. Baka äpplena i ugnen i 15 minuter.
  4. Gör svampen under tiden: Ansa och borsta svampen noga. Skär den i jämnstora tärningar. Skala och finhacka löken. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör. Fräs löken och svampen.
  5. Slå på vinet och låt vätskan koka ihop till hälften. Häll sedan i grädden och koka ihop på medelvärme i 5-7 minuter. Krydda med salt och peppar.
  6. Skär upp steken och servera med svampen och de ugnsbakade äpplena.
  •  1h 25 min
  •  14 ingr
  •  12 ingr
  •  1h 30 min
  •  7 ingr
  •  14 ingr
  •  20 ingr
  •  45 min
  •  15 ingr
  •  12 ingr

Dinkelsemlor

av GI Viktkoll
  •  15 ingr
  •  15 min
  •  11 ingr
Äppelkaka á la GI

Äppelkaka á la GI

av GI Viktkoll
  •  55 min
  •  10 ingr
  •  30 min
  •  13 ingr