Hallon- och chokladmousse
Foto: GI Viktkoll

Hallon- och chokladmousse av


1h 30 min 4

En ljuvlig mousse som fullkomligt smälter i munnen. Att den dessutom är GI-vänlig är såklart ett plus.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 4/5   Röster: 2 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Mosa hallonen med en gaffel. Spar några fina hallon till garnering.
  2. Blanda med råsocker.
  3. Bryt chokladen i en skål och smält den i vattenbad.
  4. Vispa grädden hårt och blanda i de mosade hallonen.
  5. Rör ned en äggula i taget i den smälta chokladen.
  6. Rör ned hallongrädden i chokladsmeten.
  7. Klicka moussen i fyra koppar/glas.
  8. Låt stå en timme i kylskåp innan servering.
  9. Garnera med hallon.