Hallon- och chokladmousse
Foto: GI Viktkoll

Hallon- och chokladmousse av


1h 30 min 4 Tack för din röst

En ljuvlig mousse som fullkomligt smälter i munnen. Att den dessutom är GI-vänlig är såklart ett plus.

  1. Mosa hallonen med en gaffel. Spar några fina hallon till garnering.
  2. Blanda med råsocker.
  3. Bryt chokladen i en skål och smält den i vattenbad.
  4. Vispa grädden hårt och blanda i de mosade hallonen.
  5. Rör ned en äggula i taget i den smälta chokladen.
  6. Rör ned hallongrädden i chokladsmeten.
  7. Klicka moussen i fyra koppar/glas.
  8. Låt stå en timme i kylskåp innan servering.
  9. Garnera med hallon.
  •  50 min
  •  9 ingr
  •  5 ingr
  •  8 ingr

Smarrig chokladkaka

av GI Viktkoll
  •  1h
  •  10 ingr
  •  9 ingr

Whiskyrulle

av Okänd
  •  10 ingr
  •  10 ingr

Vaniljpannacotta

av Therese Baalack
  •  3h 15 min
  •  6 ingr

Äggost

av Fredrik Birging
  •  5 ingr