Foto: GI Viktkoll

Hallon- och chokladmousse


1h 30 min4

En ljuvlig mousse som fullkomligt smälter i munnen. Att den dessutom är GI-vänlig är såklart ett plus.

  • 2 dl hallon
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g 70-procentig chokladkaka
  • 2  äggulor
  • 1 msk råsocker
  1. Mosa hallonen med en gaffel. Spar några fina hallon till garnering.
  2. Blanda med råsocker.
  3. Bryt chokladen i en skål och smält den i vattenbad.
  4. Vispa grädden hårt och blanda i de mosade hallonen.
  5. Rör ned en äggula i taget i den smälta chokladen.
  6. Rör ned hallongrädden i chokladsmeten.
  7. Klicka moussen i fyra koppar/glas.
  8. Låt stå en timme i kylskåp innan servering.
  9. Garnera med hallon.

Annons:

Liknande recept

  •  6 ingr

Peanut pie

av Jon Hansson
  •  11 ingr
  •  15 min
  •  6 ingr

Chokladmousse

av Malin Söderström
  •  3h 15 min
  •  3 ingr
  •  5 ingr

Vit chokladmousse

av Rickard Hasselblad
  •  55 min
  •  7 ingr