Helstekt fläskfilé i ugn
Foto: Lena Holmsäter

Helstekt fläskfilé i ugn av


50 min Tack för din röst

Enkel festmat med fläskfilé i ugn. Pensla fläskfilén med soja och kryddor och bryn den som hastigast i en stekpanna. Sen sköter den sig själv i ugnen resten av tiden.

  1. Blanda soja och kryddor.
  2. Pensla fläskfilén runtom med blandningen och bryn den runt om på hög värme.
  3. Sänk värmen och låt filén steka klar. Det tar mellan 20 och 30 minuter och innertemperaturen ska vara 72°.
  4. Låt köttet vila i smörpapper eller aluminiumfolie i 10 minuter.
  5. Skär den färdigstekta filén i skivor före servering.
  •  40 min
  •  6 ingr
  •  13 ingr
  •  11 ingr
  •  18 ingr

Fisk & skaldjurssallad

av Joakim Lundblad
  •  15 min
  •  8 ingr
  •  15 ingr

Lammburgare

av Pelle Johansson
  •  20 min
  •  10 ingr
  •  10 ingr

Branzino

av Stefano Catenacci
  •  9 ingr

Gratinerad havskräfta

av Nils Molinder
  •  8 ingr

Fin vit fisk

av Blossom Tainton
  •  45 min
  •  13 ingr