Foto: Lena Holmsäter

Helstekt fläskfilé i ugn


50 min

Enkel festmat med fläskfilé i ugn. Pensla fläskfilén med soja och kryddor och bryn den som hastigast i en stekpanna. Sen sköter den sig själv i ugnen resten av tiden.

Helstekt fläskfilé

  • 800 g fläskfilé
  • 4 msk kinesisk soja
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk paprikapulver
  •   salt
  •   malen svartpeppar
  •   rapsolja eller smör till stekning
  1. Blanda soja och kryddor.
  2. Pensla fläskfilén runtom med blandningen och bryn den runt om på hög värme.
  3. Sänk värmen och låt filén steka klar. Det tar mellan 20 och 30 minuter och innertemperaturen ska vara 72°.
  4. Låt köttet vila i smörpapper eller aluminiumfolie i 10 minuter.
  5. Skär den färdigstekta filén i skivor före servering.

Annons:

Dragonkyckling

av recept.nu
  •  6 ingr
  •  8 ingr

Nils-Emils äppelkaka

av Nils Emil Ahlin
  •  30 min
  •  9 ingr
  •  40 min
  •  6 ingr

Ugnstekt fläskfilé

av GI Viktkoll
  •  5 ingr
  •  1,5 h
  •  15 ingr

Helstekt högrev

av recept.nu
  •  7 ingr
  •  10 ingr