Getostpizza med blomkål

Getostpizza med blomkål
Foto: TV4

Getostpizza med blomkål

Av: Helene Henderson

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

30 m

Läcker pizza med botten av tunnbröd som toppas med getostkräm och blomkål

Ingredienser

  • 2-3 mjuka tunnbröd
  • 1 dl getost (eller ricotta)
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 ägg
  • 1 dl ost, riven (valfri)
  • 0,5 blomkål
  • olivolja

Gör så här

  1. Mixa getosten och crème fraichen med ägget.
  2. Smörj en plåt med olivolja och lägg över brödet. Smeta getosten i ett jämt lager. Strö sedan ut den rivna osten.
  3. Finhacka blomkålen och fördela jämt över. Skvätt över lite olivolja.
  4. Grädda i 275 grader tills osten är gyllene. Låt svalna lite och skär upp i små bitar.