Burgare på vildsvin

Burgare på viltsvin
Foto: TV4
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Burgare på vildsvin

17 ingredienser

En hamburgare med vilda smaker serveras med en kall ostsås och ketchup gjord på röda vinbär.

Recept på vinbärsketchup

Ingredienser

portioner

Hamburgare

  • 500 g vildsvinsfärs (grovmalet)
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk dijonsenap
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar, grovmalen (efter smak)
  • 1 msk färsk bladpersilja, finhackad

Kall ostås

  • 50 g färskost
  • 100 g cottage cheese
  • 0,75 dl crème fraîche
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Serveras med

  • 8 hamburgerbröd (små)
  • 1 rödlök, skuren i tunna skivor
  • 8 skivor bacon, knaperstekt
  • 2 tomater, tunt skivade
  • rucolasallad

Gör så här

Hamburgare

  1. Blanda färs och kryddor.
  2. Forma till 8 hamburgare och stek eller grilla dem.

Ostsås

  1. Mixa alla ingredienser till såsen. Ställ kallt.
  2. Servera hamburgarna med oståsen tillbehören och gärna ketchup gjord på röda vinbär.