Foto: Per Erik Berglund/Znapshot

Stekt inlagd strömming


  • 200 g rensad strömming
  •   rågmjöl
  •   krossad kryddpeppar
  •   peppar
  •   salt
  •   smör

Lag:

  • 1 st morot
  • 1 st persiljerot eller rotselleri
  • 1 st silverlök
  • 2 dl ättikssprit (12 %)
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 3 st lagerblad
  • 2 st stjärnanis
  • 2 st kanelstänger
  •   kryddpeppar
  • 1 msk hela kryddnejlikor
  • 12 st vitpepparkorn
  1. Skölj den rensade strömmingen och låt den rinna av väl i en sil.
  2. Panera och stek dem i smör tills dom får mycket färg.
  3. Varva strömming med lagerblad från kruka, morotsslantar och senapsfrön. Häll över kall lag och låt stå minst 2 dygn i kyl.
  4. Servera med finhackad rödlök.

Annons:

Havtornssill

av Johan Gottberg, Gert Klötzke
  •  17 ingr

Svartvinbärssill

av Johan Gottberg, Gert Klötzke
  •  16 ingr

Stekt inlagd strömming

av Ernst Kirchsteiger
  •  1,5 dygn
  •  13 ingr

Rödkål

av Gert Klötzke, Johan Gottberg
  •  13 ingr

Stekt inlagd sill

av Tareq Taylor
  •  13 ingr

Grisfot- och fläskläggsterrin

av Gert Klötzke, Johan Gottberg
  •  16 ingr