Ljus viltfond av
Skogens mat,  


Tack för din röst

Förhöj dina smaken på dina kötträtter, och laga egen fond. En sats av detta recept på viltfond ger ca 1 liter fond.

Receptet ger ca 1 liter fond.

  1. Spola ben och paryrer i rikligt med kallt vatten. Låt ligga i vatten tills de blir vita, ca 1 timme.
  2. Rör om då och då. Häll av vattnet.
  3. Lägg benen i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker, koka upp och låt koka ett par minuter.
  4. Häll av vattnet, spola av köttet och lägg tillbaka det i kastrullen. Häll på 3 liter vatten och koka upp. Skumma av.
  5. Skölj selleri och purjolök väl. Skala lök och morötter och skär alla grönsaker i mindre bitar.
  6. Tillsätt dem och kryddorna i kastrullen. Koka försiktigt utan lock i 3–4 timmar. Skumma då och då.
  7. Sila av fonden. Koka ned tills ca 1 liter återstår.
  •  13 ingr

Rådjurssadel

av Lars Viktorsson
  •  21 ingr
  •  8 ingr
  •  45 min
  •  19 ingr

Panna på souvas med pumpa

av Tina Nordström
  •  9 ingr
  •  1,5 h
  •  24 ingr
  •  40 min + 3 dygn
  •  23 ingr
  •  17 ingr