Falukorv från grillen

Falukorv från grillen
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Falukorv från grillen

13 ingredienser

En enkel och god korv är falukorven. Lägg den på grillen så får den ett läckert utseende och god smak.

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar falukorv, (á 150 g)
  • 2 msk dijonsenap
  • 8 katrinplommon kärnfria
  • 100 g ädelost
  • 8 baconskivor
  • 4 tandpetare

Vitlöks och timjanbakad potatis:

  • 800 g mandelpotatis, vältvättad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 knippe kvistar timjan
  • vitlöksklyftor
  • lite havssalt och svartpeppar
  • 2 folieark
  • 1 citron, skal och saft

Gör så här

  1. Bredd ut foliearken. Blanda potatisen med kryddorna, vitlöksklyftorna samt oljan.
  2. Fördela potatisarna på båda foliearken, strö över salt och peppar. Vik ihop och lägg på grillen
  3. Tryck ur en bit av korven med en utstickare.
  4. Fintärna plommonen samt falukorven som stansats ur. Blanda allt med senapen och den nedsmulade ädelosten.
  5. Fyll igen hålen i korven med massan. Lägg två baconskivor runt korven. Fäst med hjälp av en tandpetare eller litet grillspett och pensla med lite olivolja och lägg på grillen.
  6. Öppna de färdiggrillade paketen och pressa citronsaft över och riv lite citronskal.
  7. När potatisen är klar, fördela på tallrikarna och lägg korven ovanpå sedan du tagit bort tandpetaren.