Stekt älginnanlår med blandsvamp
Foto: Lars Paulsson

Stekt älginnanlår med blandsvamp av
Skogens mat,  


4

En perfekt förrätt med älg, bacon och svamp.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 125° varmluft (100° i vanlig ugn). Skär köttet i långa breda bitar.
  2. Blanda enbär, peppar och anis och krossa dem till ett fint pulver i en mortel. Finhacka rosmarinen och blanda den med kryddpulvret.
  3. Salta köttet och rulla det i kryddblandningen. Rulla sedan in köttet i först plastfolie och sedan aluminiumfolie som en smällkaramell.
  4. Tillaga köttet i ugnen till en innertemperatur av 58°. Ta ut det ur ugnen och låt det vila i 10 minuter.
  5. Stek baconet. Putsa svampen och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Stek svampen tillsammans med löken och vitlöken. Blanda svampröran med baconet.
  6. Blanda alla ingredienserna till vinägretten.
  7. Skär köttet i längsgående skivor. Pensla skivorna med vinägrett, strö över svamp- och baconröran och toppa med ärtskott och sallad. Ringla lite vinägrett runt köttet och peppra efter smak.