Foto: Lars Paulsson

Stekt älginnanlår med blandsvamp


4

En perfekt förrätt med älg, bacon och svamp.

  • 600 g älginnanlår
  • 4 st enbär
  • 5 st Sichuanpepparkorn
  • 1 st stjärnanis
  • 1 kvist rosmarin
  •   salt

Tillbehör

  • 1 paket tärnad bacon
  • 400 g blandad färsk svamp
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  •   smör

Vinägrett

  • 1 dl rapsolja
  • 0.5 dl balsamicovinäger
  •   salt och peppar
  • 1 ask ärtskott
  • 1 st liten ask sallad
  1. Sätt ugnen på 125° varmluft (100° i vanlig ugn). Skär köttet i långa breda bitar.
  2. Blanda enbär, peppar och anis och krossa dem till ett fint pulver i en mortel. Finhacka rosmarinen och blanda den med kryddpulvret.
  3. Salta köttet och rulla det i kryddblandningen. Rulla sedan in köttet i först plastfolie och sedan aluminiumfolie som en smällkaramell.
  4. Tillaga köttet i ugnen till en innertemperatur av 58°. Ta ut det ur ugnen och låt det vila i 10 minuter.
  5. Stek baconet. Putsa svampen och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Stek svampen tillsammans med löken och vitlöken. Blanda svampröran med baconet.
  6. Blanda alla ingredienserna till vinägretten.
  7. Skär köttet i längsgående skivor. Pensla skivorna med vinägrett, strö över svamp- och baconröran och toppa med ärtskott och sallad. Ringla lite vinägrett runt köttet och peppra efter smak.

Annons:

  •  45 ingr

Rostbiff med ljummen sallad

av Henrik Norström
  •  15 ingr
  •  12 ingr
  •  8 ingr