Apelsin & sechuanpeppargravad lax av
Nyhetsmorgon,  


En underbar, lite annorlunda sill till julbordet.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Filéa laxbiten och putsa bort alla ben men låt skinnet var kvar. Blanda socker, salt och peppar till gravningen. Gnid in laxsidan med blandningen. Lägg på ett lager med apelsinzest och sechunapeppar. Droppa över grand marnier. Lägg laxfilén i dubbla plastpåsar. Låt stå en liten stund i rumstemperatur så att gravningen startar. Sätt sedan in laxen i kylen ett dygn under tryck. Vänd laxen några gånger under tiden. Dag två, vänd laxen och grava ytterliggare ett dygn tills den är klar.
  2. Skrapa bort dill och kryddor från laxen. Skär den i tunna, sneda skivor.
Gravad lax

Gravad lax

av Pelle Johansson
  •  40 min
  •  5 ingr
Gravad lax

Gravad lax till festbuffén

av Fredrik Eriksson
  •  5 ingr
  •  12 ingr
  •  12 ingr
Gravad lax

Gravad lax

av recept.nu
  •  14 ingr
Grava lax

Grava lax

av recept.nu
  •  5 ingr
Chili sin carne

Chili sin carne

av Gert Klötzke
  •  20 min
  •  16 ingr
  •  20 min
  •  11 ingr
  •  21 ingr

Matjessillstårta

av Claes Björling
  •  19 ingr
  •  1 h + 1 dygn
  •  5 ingr
Rabarbercurd

Rabarbercurd

av Johan Hedberg
  •  30 m
  •  8 ingr