Apelsin & sechuanpeppargravad lax av
Nyhetsmorgon,  


Tack för din röst

En underbar, lite annorlunda sill till julbordet.

  1. Filéa laxbiten och putsa bort alla ben men låt skinnet var kvar. Blanda socker, salt och peppar till gravningen. Gnid in laxsidan med blandningen. Lägg på ett lager med apelsinzest och sechunapeppar. Droppa över grand marnier. Lägg laxfilén i dubbla plastpåsar. Låt stå en liten stund i rumstemperatur så att gravningen startar. Sätt sedan in laxen i kylen ett dygn under tryck. Vänd laxen några gånger under tiden. Dag två, vänd laxen och grava ytterliggare ett dygn tills den är klar.
  2. Skrapa bort dill och kryddor från laxen. Skär den i tunna, sneda skivor.

Gravad lax till festbuffén

av Fredrik Eriksson
  •  5 ingr

Gravad lax

av Pelle Johansson
  •  40 min
  •  5 ingr
  •  12 ingr
  •  12 ingr

Gravad lax

av recept.nu
  •  14 ingr

Grava lax

av recept.nu
  •  5 ingr

Hjortronkola

av Lisa Lemke
  •  30 min
  •  6 ingr
  •  30 min
  •  8 ingr

Alkoholfri mumma

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  1 h
  •  5 ingr
  •  23 ingr
  •  20 min + 1 dygn
  •  9 ingr

Mitt köks mumma

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  1 dygn
  •  7 ingr
  •  15 min + 18 h
  •  8 ingr