Frölimpa

Frölimpa ny
Sara Begner
Sara Begner

Frölimpa

9 ingredienser

40 m + jäsning

Vill du njuta av ett riktigt enkelt och gott bröd med krispiga frön så har du hittat helt rätt recept! Det här matiga brödet låter du jäsa i sin form över natten. Nästa dag kan du sedan njuta av nybakat direkt på morgonkvisten.

Ingredienser

portioner styck
  • 5 g jäst
  • 1,5 dl vatten, kallt
  • 3,5 dl yoghurt
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk honung
  • 8 dl vetemjöl
  • 0,7 dl pumpakärnor
  • 0,7 dl solroskärnor
  • 0,7 dl linfrön

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut i vattnet tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt yoghurt, salt och honung.
  3. Tillsätt sedan mjöl och frön under omrörning.
  4. Arbeta ihop degen och lägg den i en insmord brödform (ca 1 ½ liter). Låt jäsa under bakduk i rumstemperatur ca 8 timmar, eller under natten.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter till en innertemperatur på 98 grader.
  7. Lyft brödet ur formen direkt och låt svalna.