Friterade zucchiniblommor - Fiori di zucca

Friterade zucchiniblommor - Fiori di zucca
Foto: TV4
benjamin profilbild 2023
benjamin profilbild 2023

Friterade zucchiniblommor - Fiori di zucca

8 ingredienser

45 min

Zucchiniblommor fyllda med en god kräm på ricotta, mozzarella och sardeller som vänds i en tunn frityrsmet och därefter friteras fraiga och gyllenbruna. Supergott snacks till drinken eller att inleda middagen med.

Ingredienser

portioner
  • 12 zucchiniblommor
  • 2 mozzarellaostar
  • 2 dl ricotta
  • 1 msk sardellkräm
  • 33 cl kolsyrat vatten
  • 3 msk bakpulver
  • vetemjöl
  • frityrolja

Gör så här

  1. Plocka ur mittbiten ur zucchini blomman, rensa från eventuellt skräp, skär av botten på stjälken.
  2. Riv mozzarellaosten på den grova sidan av ett rivjärn. Blanda mozzarella, riccottaost och sardellpasta till en smet, smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Fyll zucchiniblommorna med ostmassan, fyll så mycket att du kan tvinna ihop toppen av blomman.
  4. Häll upp bubbelvattnet i en skål, blanda i mjöl tills konsistensen är som filmjölk. Blanda i bakpulvret och lite salt, lägg gärna i en isbit.
  5. Värm upp frityroljan i en kastrull eller fritös till ca 180 grader. Doppa de fyllda blommorna i frityrsmeten, lägg försiktigt ner blomma för blomma i den varma oljan, inte för tätt. De är klara när de är gyllenbruna.
  6. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Servera genast.