Pröva att baka spröda kaneldoftande kakor från Sydafrika. Allra godast är kakorna nyfriterade och varma. Det är ganska mycket pyssel med det här receptet och inte något för nybörjare i köket.
Sockerlag: Koka vatten, socker och citronsaft i en kastrull utan lock i 10 minuter. Låt lagen kallna.
Blanda mjöl, salt, bakpulver och kanel i en bunke och finfördela smöret i mjölblandningen med fingrarna till en smulig deg. Vispa ihop äggen, rör ner dem i mjölblandningen och blanda degen slät och smidig med en träsked. Sätt till mera mjöl om degen verkar kladdig. Låt degen ligga i kylen i 1 timme.
Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och sporra eller skär ut avlånga bitar, ca 4 cm breda och 12 cm långa. Skär varje kaka i tre långa degremsor och låt dem sitta ihop i ena änden. Fläta ihop de tre degremsorna till en liten fläta, tryck ihop ändarna så att de inte går upp vid friteringen.
Hetta upp oljan. Fritera några kakor åt gången i ca 1 minut, tills de är guldgula. Ta upp dem med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Doppa kakorna i sockerlagen, låt dem rinna av på hushållspapper och vänd dem i strösocker.