Friterad blomkål

koket.se
Friterad blomkål
Jessica Frej
Jessica Frej

Friterad blomkål

8 ingredienser

40 m

Tänk att grönsaker kan bli ett så här populärt och festligt tillbehör till middagen! Har du inte testat att fritera blomkål så är det hög tid nu.

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Marinad

  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk cayennepeppar (kan ökas för mer styrka)
  • 1 ägg
  • 1 dl yoghurt
  • 600 g blomkål, i buketter

Panering

  • 5 dl pankoströbröd (glutefri)
  • 2 l frityrolja

Gör så här

Marinad

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera blomkålen i detta i minst 30 minuter.

Panering

  1. Vänd blomkålsbitarna i panko.
  2. Fritera direkt i olja som är 160 grader i ca 3-5 minuter beroende på storlek.
  3. Förvara de färdigfriterade blomkålsbitarna på ett galler om de inte ska serveras direkt.