Fried rice med dressing

Fried rice med dressing
Foto: Tina Axelsson

Fried rice med dressing

Av: Karolina Sparring

Från: Nyhetsmorgon

18 ingredienser

15 m

"En asiatisk pyttipanna. Ta de grönsaker du har och skär i små bitar. Woka och blanda med ris och dressing." /Karolina Sparring

Ingredienser

portioner
  • olja (neutral till stekning)
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 msk curry
  • 2 morötter, strimlade
  • 250 g vitkål, strimlad
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
  • 4 port jasminris, kokt

Dressing

  • 2 msk färsk ingefära, finhackad (fryst går bra)
  • 2 msk soja (japansk)
  • 2 msk olja (neutral)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt

Topping

  • 0,5 dl sesamfrön
  • ev färsk koriander, grovhackad

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna.
  2. Rör ihop ingredienserna till dressingen i en liten skål.
  3. Hetta upp olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek lök, vitlök och curry 2–3 minuter.
  4. Tillsätt morötter, vitkål och salt. Fräs på hög värme 3–4 minuter.
  5. Sänk värmen och gör en hålighet mitt i grönsaksblandningen. Knäck ner äggen och stek 1–2 minuter utan
  6. att röra.
  7. Blanda ner ris och dressing i pannan. Blanda väl och toppa med sesamfrön och eventuellt koriander.