Foto: Fredrik Sandin Carlson

Älgfärsbiffar


1h4

Rejäla och smakrika biffar som är utmärkta till en ruggig höstkväll eller i en buffé.

  • 200 g älgfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 st rödlök
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 2 msk stark senap
  •   smör till stekning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk rårörda lingon
  • 1 st palsternacka
  • 1 st morot
  • 0.25 st selleri
  • 3 st potatisar
  • 2 msk olja
  • 4 hela saltgurkor
  •   salt
  •   peppar
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Börja med tillbehören
    Skala rotfrukterna och potatisen. Skär allt i stavar och lägg det i en långpanna. Salta och peppra. Ringla på oljan och stek i ugn i cirka 25 minuter.
  3. Blanda ströbrödet och mjölken i en bunke. Låt det svälla i cirka 5 minuter.
  4. Hacka rödlöken och blanda den med ägget, senapen, salt, peppar och timjan. Vänd i färserna och tillsätt sedan ströbrödsblandningen. Arbeta ihop allt till en slät färs med en träslev. Låt stå i någon minut för att färsen ska stabilisera sig.
  5. Forma färsen till biffar. Bryn biffarna i smör 3-5 minuter på varje sida. Ta upp biffarna ur pannan och slå bort överblivet fett.
  6. Häll grädden och vattnet i pannan och smula i buljongtärningen. Koka upp och tillsätt de rårörda lingonen. Smaka av med salt och vitpeppar och servera med saltgurkan.

Annons:

Älgfärsbiffar

av recept.nu
  •  13 ingr
  •  20 ingr

Fyllda älgfärsbiffar

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  23 ingr
  •  10 ingr