Älgfärsbiffar
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Älgfärsbiffar av
Nyhetsmorgon,  


1h 4

Rejäla och smakrika biffar som är utmärkta till en ruggig höstkväll eller i en buffé.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Börja med tillbehören: Skala rotfrukterna och potatisen. Skär allt i stavar och lägg det i en långpanna. Salta och peppra. Ringla på oljan och stek i ugn i cirka 25 minuter.
  3. Blanda ströbrödet och mjölken i en bunke. Låt det svälla i cirka 5 minuter.
  4. Hacka rödlöken och blanda den med ägget, senapen, salt, peppar och timjan. Vänd i färserna och tillsätt sedan ströbrödsblandningen. Arbeta ihop allt till en slät färs med en träslev. Låt stå i någon minut för att färsen ska stabilisera sig.
  5. Forma färsen till biffar. Bryn biffarna i smör 3-5 minuter på varje sida. Ta upp biffarna ur pannan och slå bort överblivet fett.
  6. Häll grädden och vattnet i pannan och smula i buljongtärningen. Koka upp och tillsätt de rårörda lingonen. Smaka av med salt och vitpeppar och servera med saltgurkan.
Viltskav med svamp

Viltskav med svamp

av Fredrik Eriksson
  •  30 min
  •  8 ingr
Fyllda älgfärsbiffar

Fyllda älgfärsbiffar

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  23 ingr
  •  20 ingr
Biff á la Lindström

Biff á la Lindström

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  9 ingr
  •  2h
  •  41 ingr
Älgwallenbergare

Älgwallenbergare

av Johan Jureskog
  •  7 ingr
Wallenbergare på vilt

Wallenbergare på vilt

av Sveriges mästerkock - lagtävling
  •  37 ingr
  •  10 m
  •  9 ingr

Knäckemacka med gubbröra

av Fredrik Eriksson
  •  10 m
  •  9 ingr
Blåmusslor escabeche

Blåmusslor escabeche

av Markus Aujalay
  •  18 ingr
  •  30 m
  •  14 ingr