Älgfärsbiffar
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Älgfärsbiffar av
Nyhetsmorgon,  


1h 4 Tack för din röst

Rejäla och smakrika biffar som är utmärkta till en ruggig höstkväll eller i en buffé.

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Börja med tillbehören: Skala rotfrukterna och potatisen. Skär allt i stavar och lägg det i en långpanna. Salta och peppra. Ringla på oljan och stek i ugn i cirka 25 minuter.
  3. Blanda ströbrödet och mjölken i en bunke. Låt det svälla i cirka 5 minuter.
  4. Hacka rödlöken och blanda den med ägget, senapen, salt, peppar och timjan. Vänd i färserna och tillsätt sedan ströbrödsblandningen. Arbeta ihop allt till en slät färs med en träslev. Låt stå i någon minut för att färsen ska stabilisera sig.
  5. Forma färsen till biffar. Bryn biffarna i smör 3-5 minuter på varje sida. Ta upp biffarna ur pannan och slå bort överblivet fett.
  6. Häll grädden och vattnet i pannan och smula i buljongtärningen. Koka upp och tillsätt de rårörda lingonen. Smaka av med salt och vitpeppar och servera med saltgurkan.

Viltskav med svamp

av Fredrik Eriksson
  •  30 min
  •  8 ingr
  •  20 ingr

Fyllda älgfärsbiffar

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  23 ingr

Biff á la Lindström

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  9 ingr

Älgwallenbergare

av Johan Jureskog
  •  7 ingr
  •  2h
  •  41 ingr

Viltgryta

av Jan Boris-Möller
  •  1h 10 min
  •  14 ingr

Ångbåtsbiff

av Per Morberg
  •  12 ingr

Rasande god renskav

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  10 ingr

Pilsnerkalops

av Jens Linder
  •  10 ingr

Skånsk kalops

av Jens Linder
  •  12 ingr
  •  11 ingr