Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Vitlökssoppa


30 min4

Vitlökssoppa är en härligt smakrik och matig soppa. Den fungerar både som huvudrätt för 4 personer och som förrätt för 6-8 personer. Servera med ett gott vitt bröd till.

  • 2 hela vitlökar
  •   olivolja att steka i
  • 2 st köttbuljongtärningar (grönsaksbuljong för en vegetarisk version)
  • 5 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater
  • 1.5 msk paprikapulver
  • 4 st ägg
  •   vitt bröd till servering (glutenfritt)
  1. Rensa ur vitlöksklyftorna och strimla dem. (Känns det för mycket, ta bara 10-12 klyftor). Hetta upp en kastrull eller gryta med olivolja och fräs de strimlade klyftorna.
  2. Häll i vatten och buljongtärningar, tillsätt de krossade tomaterna och paprikapulvret och låt puttra i 30-40 minuter.
  3. Sänk värmen på soppan så att den sjuder. Kläck fyra ägg i varsin kaffekopp. Låt äggen glida ner i soppan och låt sjuda så att de pocheras. Rosta eller stek vitt bröd och ät till.

Annons:

Liknande recept

  •  24 ingr
  •  20 min
  •  14 ingr

Ostsufflé

av Magnus Johansson
  •  30 min
  •  10 ingr

Grönkålsrisotto

av recept.nu
  •  10 ingr
  •  18 ingr

Sill à la Russe

av recept.nu
  •  8 ingr

Sallad med ost och dadlar

av Pelle Johansson
  •  10 min
  •  8 ingr