Vitlökssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Vitlökssoppa av
Köket,  


30 min 4

Vitlökssoppa är en härligt smakrik och matig soppa. Den fungerar både som huvudrätt för 4 personer och som förrätt för 6-8 personer. Servera med ett gott vitt bröd till.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Rensa ur vitlöksklyftorna och strimla dem. (Känns det för mycket, ta bara 10-12 klyftor). Hetta upp en kastrull eller gryta med olivolja och fräs de strimlade klyftorna.
  2. Häll i vatten och buljongtärningar, tillsätt de krossade tomaterna och paprikapulvret och låt puttra i 30-40 minuter.
  3. Sänk värmen på soppan så att den sjuder. Kläck fyra ägg i varsin kaffekopp. Låt äggen glida ner i soppan och låt sjuda så att de pocheras. Rosta eller stek vitt bröd och ät till.
  •  25 min
  •  17 ingr
  •  12 ingr
  •  30 min
  •  18 ingr
  •  ca 1 h 10 min
  •  15 ingr
  •  16 ingr
Fransk kalvstek

Fransk kalvstek

av recept.nu
  •  16 ingr
Coq au vin

Coq au vin

av Pelle Johansson
  •  35 min
  •  14 ingr
  •  45 m
  •  19 ingr
  •  1 h
  •  14 ingr