Blötlägg svampen i lite vatten i 30 minuter. Skala och skär potatisen och schalottenlöken grovt.
Skala och skiva vitlöksklyftan. Lägg den i en stekpanna tillsammans med svampen och grönsakerna och bryn i smör 3-4 minuter. Flytta över allt till en gryta.
Tillsätt vatten, det vita vinet och buljongtärningen. Låt koka cirka 10 minuter.
Skär under tiden baguetten i fyra avlånga skivor. Ringla lite olivolja över och rosta dem i en panna. Ta upp bröden och lägg på ost, bresaola och prosciutto.
Droppa lite olivolja över och mal några varv med pepparkvarnen. Rör ner crème fraîchen och grädden i soppan. Låt den koka upp.
Mixa soppan och smaksätt med salt och cayennepeppar.
Värm mjölken i en kastrull och vispa upp ett skum, gärna med mjölkvisp.
Skölj och skiva tomaterna och skölj salladen. Blanda allt med oliverna.
Servera soppan varm med mjölkskum på toppen och bröden och salladen till.