Skogssvampsoppa med ost- och gräslökscrème

Skogssvampsoppa med ost- och gräslökscrème
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Skogssvampsoppa med ost- och gräslökscrème

13 ingredienser

30 min

En enkel och snabb soppa som är underbart len. Crèmen bidrar med extra smak och friskhet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g blandad svamp
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 1 msk soja
  • 1 tsk curry
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 1 msk citron, saft
  • 1 dl ost, riven
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg undan lite av svampen till garnering.
  2. Skala och finhacka löken och skär svampen i små bitar.
  3. Fräs alltsammans med smör i kastrull och späd med buljongen.
  4. Koka i 20 minuter på låg värme och mixa sedan soppan med stavmixer till slät konsistens. Smaksätt med curry, soya, salt och peppar.
  5. Blanda samman crème fraîche, hackad gräslök, citronsaft och riven ost till crèmen. Smaka av med salt och vitpeppar.
  6. Servera en sked crème till soppan samt fräs resterande svamp och tillsätt i soppan.