Fiskgryta Smögen
Foto: Fredrik sandin carlsson

Fiskgryta Smögen av
Nyhetsmorgon,  


40 min 4

  1. Skala potatisen och löken och skär dem i sockerbitstora tärningar.
  2. Skålla tomaterna i kokhett vatten och skala dem. Skär tomaterna och övriga grönsaker i tärningar.
  3. Fräs potatis, fänkål och lök i smör i en stor kastrull på svag värme i 3 minuter. De ska inte ta färg.
  4. Blanda ner paprika- och tomattärningar. Tillsätt curry och saffran och låt kryddorna fräsa med någon min.
  5. Späd med vin och buljong och låt sjuda i några minuter.
  6. Vispa ner mjölken så att den blandar sig väl med buljongen. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  7. Lägg i fisken delad i 2-3 centimeter stora bitar och sjud den några minuter. Strö över dill och persilja och servera omedelbart.