Fiskgryta Smögen
Foto: Fredrik sandin carlsson

Fiskgryta Smögen av
Nyhetsmorgon,  


40 min 4

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3/5   Röster: 1 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skala potatisen och löken och skär dem i sockerbitstora tärningar.
  2. Skålla tomaterna i kokhett vatten och skala dem. Skär tomaterna och övriga grönsaker i tärningar.
  3. Fräs potatis, fänkål och lök i smör i en stor kastrull på svag värme i 3 minuter. De ska inte ta färg.
  4. Blanda ner paprika- och tomattärningar. Tillsätt curry och saffran och låt kryddorna fräsa med någon min.
  5. Späd med vin och buljong och låt sjuda i några minuter.
  6. Vispa ner mjölken så att den blandar sig väl med buljongen. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  7. Lägg i fisken delad i 2-3 centimeter stora bitar och sjud den några minuter. Strö över dill och persilja och servera omedelbart.
Saffransdoftande fiskgryta

Saffransdoftande fiskgryta

av Fredrik Eriksson
  •  17 ingr
Fiskgryta med räkor och aioli

Fiskgryta med räkor och aioli

av Jessica Frej, Filip Fastén
  •  22 ingr
  •  45 min
  •  16 ingr
Grön fiskgryta

Grön fiskgryta

av recept.nu
  •  13 ingr
Husets egna fisksoppa

Husets egna fisksoppa

av Harald Treutiger
  •  11 ingr
  •  2 h
  •  23 ingr
  •  10 m
  •  9 ingr

Knäckemacka med gubbröra

av Fredrik Eriksson
  •  10 m
  •  9 ingr
  •  9 ingr
Laxburgare i rågbröd

Laxburgare i rågbröd

av Jonas Lundgren
  •  9 ingr