Foto: Fredrik sandin carlsson

Fiskgryta Smögen


40 min4

  • 350 g blandade fiskfiléer i bitar, t.ex. sej och kolja
  • 2  potatisar
  • 1  liten gul lök
  • 2  tomater
  • 0.5  fänkålsstånd
  • 0.5  röd paprika
  • 1 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong av tärning
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm cayennepeppar
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad persilja
  1. Skala potatisen och löken och skär dem i sockerbitstora tärningar.
  2. Skålla tomaterna i kokhett vatten och skala dem. Skär tomaterna och övriga grönsaker i tärningar.
  3. Fräs potatis, fänkål och lök i smör i en stor kastrull på svag värme i 3 minuter. De ska inte ta färg.
  4. Blanda ner paprika- och tomattärningar. Tillsätt curry och saffran och låt kryddorna fräsa med någon min.
  5. Späd med vin och buljong och låt sjuda i några minuter.
  6. Vispa ner mjölken så att den blandar sig väl med buljongen. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  7. Lägg i fisken delad i 2-3 centimeter stora bitar och sjud den några minuter. Strö över dill och persilja och servera omedelbart.

Annons:

Liknande recept

Fiskgryta

av Markus Aujalay
  •  27 ingr

Fiskgryta

av Nils Emil Ahlin
  •  20 min
  •  13 ingr

Fridas fiskgryta

av Jacob Wismar
  •  17 ingr

Saffransdoftande fiskgryta

av Fredrik Eriksson
  •  17 ingr
  •  60 min
  •  38 ingr

Sannes kryddiga fiskgryta

av Susanne Pettersson
  •  11 ingr

Italiensk fiskgryta

av Paolo Roberto
  •  45 min
  •  23 ingr