Rödkål
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Rödkål
av
Nyhetsmorgon,  


50 min

En klassiker som är ett måste på många svenska julbord.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Kärna ur äpplena och skär i grova bitar. Strimla rödkålen med osthyvel.
  2. Smält smör i en stekpanna och lägg i kålen och äpplena. Rör ner gelén. Tillsätt kryddor, vinäger, rödvin, saft och salt. Koka på svag värme i 40 minuter.
Rödkål

Rödkål

av recept.nu
  •  9 ingr
Julens kålsorter

Julens kålsorter

av recept.nu
  •  21 ingr
  •  7 ingr
Rödkålssallad

Rödkålssallad

av Nikolaj Kirk
  •  20 min
  •  8 ingr
Långkål

Långkål

av recept.nu
  •  5 ingr
Kålsallad

Kålsallad

av GI Viktkoll
  •  9 ingr
Två julsallader

Två julsallader

av recept.nu
  •  16 ingr
Tre sillsallader

Tre sillsallader

av Fredrik Eriksson
  •  10 min
  •  24 ingr
  •  10 m
  •  9 ingr

Knäckemacka med gubbröra

av Fredrik Eriksson
  •  10 m
  •  9 ingr
Blåmusslor escabeche

Blåmusslor escabeche

av Markus Aujalay
  •  18 ingr
  •  30 m
  •  14 ingr