Foto: Fredrik Sandin Carlson

Rödkål


50 min

En klassiker som är ett måste på många svenska julbord.

  • 0.25 st rödkålshuvud
  • 3 msk svartvinbärsgelé
  • 2 st äpplen
  • 0.5 dl rödvin
  • 0.5 dl svartvinbärssaft eller gelé
  • 6 st kryddpepparkorn
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 6 st kryddnejlikor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  1. Kärna ur äpplena och skär i grova bitar. Strimla rödkålen med osthyvel.
  2. Smält smör i en stekpanna och lägg i kålen och äpplena. Rör ner gelén. Tillsätt kryddor, vinäger, rödvin, saft och salt. Koka på svag värme i 40 minuter.

Annons:

Rödkål

av Per Morberg
  •  1h
  •  10 ingr

Rödkål

av Gert Klötzke, Johan Gottberg
  •  13 ingr

Traudes rödkål

av Ernst Kirchsteiger
  •  11 ingr

Rödkålssallad med äpple

av Malin Söderström
  •  7 ingr

Rödkål

av Pernilla Wahlgren
  •  1h 15 min
  •  9 ingr

Tre sillsallader

av Fredrik Eriksson
  •  10 min
  •  24 ingr

Rödkål

av Tove Nilsson
  •  12 ingr