Rödkål
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Rödkål
av
Nyhetsmorgon,  


50 min Tack för din röst

En klassiker som är ett måste på många svenska julbord.

  1. Kärna ur äpplena och skär i grova bitar. Strimla rödkålen med osthyvel.
  2. Smält smör i en stekpanna och lägg i kålen och äpplena. Rör ner gelén. Tillsätt kryddor, vinäger, rödvin, saft och salt. Koka på svag värme i 40 minuter.

Rödkål

av recept.nu
  •  9 ingr

Julens kålsorter

av recept.nu
  •  21 ingr
  •  7 ingr

Rödkålssallad

av Nikolaj Kirk
  •  20 min
  •  8 ingr

Långkål

av recept.nu
  •  5 ingr

Två julsallader

av recept.nu
  •  16 ingr

Kålsallad

av GI Viktkoll
  •  9 ingr

Tre sillsallader

av Fredrik Eriksson
  •  10 min
  •  24 ingr

Grönkålsallad med äpple

av Fredrik Eriksson
  •  15 min
  •  8 ingr
  •  6 ingr

Smedstorpsgurka

av recept.nu
  •  8 ingr

Sillagurka

av recept.nu
  •  7 ingr

Brunkål på GI-vis

av GI Viktkoll
  •  1h 30 min
  •  7 ingr
  •  15 min
  •  8 ingr