Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Inlagda rödbetor


15 min

Gott till kalopsen, pyttipannan eller i sillsalladen på julbordet.

Rödbetorna håller sig mellan 6 och 12 månader.

  • 0.5 kg rödbetor
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 10 st kryddnejlikor
  • 1 st liten bit pepparrot
  1. Tvätta och borsta rödbetorna och koka dem sedan mjuka. Det tar mellan 20 och 50 minuter.
  2. Koka upp ingredienserna till lagen och häll den över rödbetorna. Små rödbetor kan läggas in hela, stora blir bäst om de skivas eller skärs i klyftor. Se till att lagen täcker rödbetorna.
  3. Låt stå svalt i minst 2 dygn.

Annons:

Liknande recept

Inlagd gurka

av Linda Lundgren
  •  20 min
  •  5 ingr

Sillsallad

av Werner Vögeli
  •  3h
  •  15 ingr

Glasmästarsill

av Per Morberg
  •  12 ingr
  •  4 ingr

Pelles långkål

av Pelle Johansson
  •  9 ingr
  •  8 ingr

Inlagd sill

av Anders Levén
  •  13 ingr

Råbiff

av Niklas Ekstedt
  •  15 min
  •  9 ingr