Foto: TV4

Svenskt ostbröd


Ett saftigt bröd med ost, som passar till såväl vardag som fest.

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 0.5 dl olja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 kg lantvetemjöl
  • 200 g Sveciaost, eller västerbottenost, cheddarost
  1. Fördela jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 g och tillsätt oljan, slå det över jästen och rör till jästen löst sig.
  3. Tillsätt salt och mjöl spara 1 dl till utbakning.
  4. Arbeta degen slät och jäs den under duk i 45 min.
  5. Forma till ett runt bröd och jäs den vidare i 45 min.
  6. Under tiden så skär man man Sveciaosten i stavar.
  7. Tryck ner oststavarna, i degen och grädda på 200 g i ca 45 min.

Annons:

Liknande recept

Svenskt ostbröd

av Fredrik Eriksson
  •  6 ingr

Ostbröd

av recept.nu
  •  7 ingr
  •  7 ingr

Ostbröd

av Per Morberg
  •  30 min
  •  3 ingr

Nyponbröd

av recept.nu
  •  8 ingr

Tvådegsbröd

av recept.nu
  •  10 ingr